Over mij

Mijn reis naar een leven in balans

Ik ben Inge Römgens – orthomoleculair therapeut, voeding- en hormoonexpert. Samen met mijn leuke man ben ik woonachtig in zowel België als Nederland. Ik ben moeder van twee zonen en twee bonuszonen.

Als voeding- en hormoonexpert help ik vrouwen op weg naar een leven waarin hormonen niet meer hun dag bepalen.

Ik ben er voor vrouwen die op hun werk elke dag de opvliegers wegwapperen met een stapel papieren. Die ‘s nachts hun bed uitzweten en nooit uitgerust wakker worden. Die al jarenlang een opgezette buik hebben en denken dat een beetje buikpijn erbij hoort. Die elke maand een paar dagen piswoest en emotioneel ontoerekeningsvatbaar zijn en daardoor een hoop lol in het leven missen. Door schaamte, ongemak of gebrek aan energie.

Ik ben orthomoleculair therapeut, voeding- en hormoonexpert en help vrouwen die last hebben van hormonale disbalans.

Van vage hormonale gezondheidsklachten naar een sterke mindset en een gebalanceerd leven.

Ook ik heb veel hormonale problemen en vage klachten ervaren in mijn leven. Zo had ik een onregelmatige cyclus waardoor ik heel lang niet zwanger werd. Na mijn zwangerschappen kreeg ik de auto-immuunziekte Hashimoto. Deze ziekte valt de schildkliercellen aan en vernietigt lichaamseigen cellen. Hierdoor was ik altijd moe, viel mijn haar uit en had ik een kort lontje. Ik was niet meer de energieke vrouw die ik wilde zijn…

Het duurt nog wel even voordat we in de spreekkamer van de dokter horen dat voeding en leefstijl een medicijn kan zijn. Vooral op het gebied van hormonen.

Daarom heb ik zelf de touwtjes in handen genomen. Ik heb een opleiding tot orthomoleculair therapeut gevolgd om de verbanden tussen voeding, supplementen, hormonen en gezondheid te begrijpen. Maar ik weet ook: je mindset is minstens zo belangrijk, want je brein ziet alleen de noodzaak van verandering als je begrijpt waaróm het anders moet. Ik geef daarom niet alleen voedings- en suppletie-advies, maar nodig je uit om het zelf op te schrijven en te ervaren hoe die switch voelt. Hierdoor wordt het zichtbaar en tastbaar, zodat je zelf voelt dat je je stukken lichter voelt.

Mijn succesverhaal van beter eten: minder medicatie en meer levenslust

Anders én lekker eten heeft mijn leven veranderd. Mijn bloedwaarden werden steeds beter waardoor ik onder begeleiding mijn medicatie kon afbouwen. Maar niet alleen dat is fijn: ik heb bakken energie, voel me vrolijk, gelukkig, mijn haar is weer voller en ik zit lekker in mijn vel. Dat gun ik anderen ook. 

Ik had haaruitval, altijd koud en ik was altijd moe. Ik wist niet dat dit door mijn schildklier kwam. Na bloedonderzoek bleek dat ik Hashimoto had.

Hormonen in balans krijgen? Met mijn e-gidsen help ik jou aan een krachtige mindset en een gezonde leefstijl.

“Ik maak informatie over hormonale disbalans en vage klachten behapbaar, simpel en toegankelijk voor iedereen. Werken aan je gezondheid hoef je niet alleen te doen en het kan zoveel makkelijker en simpeler zijn dan je denkt. Ik gun jou ook een gelukkig leven in balans zonder vage klachten. Samen werken we aan het herstellen van jouw innerlijke balans, zodat je weer vol kunt genieten van alles in jouw leven. ”

Een plan is pas goed als het haalbaar is. Stap voor stap neem ik je mee: van voedingsadvies naar supplementen advies, begrip krijgen voor je symptomen en het creëren van een sterke mindset. Alle informatie heb je meteen bij de hand om zo naar een gebalanceerde en gezonde leefstijl te werken. En ik beloof je, je gaat je zoveel beter voelen.