Menopauze

De overgang is de fase in het leven van de vrouw waarin de vruchtbare periode wordt afgesloten. Het is een natuurlijk proces dat op gang komt als er geen eitjes meer in de eierstokken aanwezig zijn. Doordat je eierstokken steeds minder tot soms wel geen oestrogeen en progesteron produceren zal je hormoonhuishouding veranderen. Je lichaam gaat op zoek naar balans en hierdoor kan je vervelende klachten ervaren.

De overgang begint niet voor iedereen op hetzelfde moment. Bij de meeste vrouwen start de overgang tussen hun 45ste en 55ste levensjaar, maar dit kan ook al eerder zijn. Dit kan onder andere afhankelijk zijn door genen of het verwijderen van de eierstokken.

De overgang kan wel 10 tot 15 jaar duren. Eén van de eerste signalen die je mogelijk herkent is het veranderen van je menstruatiecyclus. Misschien heb je ook al last van opvliegers of gaat je humeur alle kanten op.

Ook ik heb veel klachten ervaren, onder andere aan mijn schildklier. Nu ben ik terug in balans.

Hoeveel van deze klachten herken jij?

Het menopauze traject

Het is een flinke lijst met klachten en veel vrouwen denken dat deze klachten erbij horen in het leven. Maar wist je dat een hoop van deze klachten door voeding en leefstijl op te lossen zijn. Je hoeft hier niet mee te blijven lopen!

Wil jij weer die stralende energieke vrouw worden die je altijd was?

Het menopauze traject bestaat uit:

Het menopauze plus traject bestaat uit:

Klachten en oplossingen

Door hormonale invloeden kunnen vrouwen tijdens de menopauze last krijgen van specifieke klachten, zoals incontinentie en vaginale droogte. Ik werk samen met dr. Marijke Aerts omdat veel vrouwen met deze klachten blijven lopen, terwijl het eigenlijk goed te behandelen is.

Voorbeelden van klachten:

Er bestaan veel behandelingsmethoden waar nog veel onwetendheid over heerst.

Mogelijke oplossingen:

In mijn E-gidsen staan verschillende behandelingen uitgelegd! Consult met dr. Marijke Aerts voor behandeling kan via www.gynaecoplus.be

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.